از ملزومات سفرهای هوایی، آشنایی با اصطلاحات فرودگاهها، بلیتها و پرواز است. از آن جای که دانستن این کلمات و اصطلاحات پرکاربرد به شما در تهیه بلیت و سفرهای هوایی بهتر کمک میکند و برای افرادی که به زبان انگلیسی تسلط ندارند، کمک بسیاری خواهد کرد لذا توصیه میکنیم همهی مسافران قبل از شروع سفر آنها را بیاموزند. با فردای علم همراه شوید تا اصطلاحات رایج مورد استفاده برای تهیه بلیت و فرودگاهها را بیشتر بشناسید.
1- ایرلاین | Air Line
به شرکت هواپیمایی که پروازها را انجام میدهد ایرلاین گفته میشود مانند ماهان در ایران. همهی ایرلاین ها ملزم به رعایت قوانین پروازی آن کشور هستند؛ ولی در زمینههایی محدود میتوانند قوانین خاصی برای خودشان داشته باشند. از معروفترین شرکتهای هواپیمایی ترکیش ایرلاینز، ژاپل ایرلاینز، تای اسمایل (تایلند) و جت بلو (امریکا) هستند.
2- فلایت | Flight
فِلایت به معنای پرواز هواپیما با مبدأ و مقصد مشخص است. در هر فرودگاه هرروز پروازهای بسیاری انجام میشود پس برای هر پرواز عددی را به نام شماره پرواز مشخص میکنند تا بتوانند مسافران را در جریان اطلاعات و وضعیت پروازشان قرار دهند. به عبارت دیگر هر سفری که هواپیما انجام میدهد شماره خاصی دارد که به آن شماره پرواز یا فلایت نامبر میگویند.
3- بوک تیکت | Book a ticket
زمانی که هزینه بلیت را پرداخت میکنید و فرآیند خرید بلیت به پایان میرسد، اصطلاحاً بلیت شما بوک یا خریداریشده است. بنابراین در هنگام خرید و تحویل بلیت ممکن است که این اصطلاح را بشنوید.
4- بوردینگ پس | Boarding Pass
بعد از تحویل بار و ورود به محیط داخلی فرودگاه، کارت پرواز به شما داده میشود که شماره صندلیتان در آن مشخصشده است. اگر با چند نفر همسفر هستید و میخواهید که در هنگام پرواز در کنار هم باشید باید به مسئول کارت پرواز در این مرحله اطلاع دهید. بوردینگ پَس در حقیقت به معنای مرحله تحویل بار و تحویل کارت پرواز است.
5- بوردینگ تایم | Boarding Time
بوردینگ تایم زمانی است که مسافر باید به گیت پرواز مراجعه کرده و سوار هواپیما شود. این زمان روی بلیت درج شده و هنگام تحویل کارت پرواز نیز به مسافر اعلام میشود. تا هنگامی که زمان بوردینگ شما برسد باید منتظر باشید و در آخر به گیت موبوط به هواپیمایتان مراجعه کنید.
6- لِی اُوِر | lay over
اصطلاح لی اور زمانی استفاده میشود که هواپیما در بین مسیر توقفی کوتاه و چند دقیقهای داشته باشد و دوباره پروازش را ادامه دهد. این توقف به دلیل پیاده و سوارشدن مسافران در فرودگاه میانه راه است. برای مثال برای رفتن به تایلند ممکن است که هواپیما در بین راه در کشور دیگری توقف کند و سپس راه خود را به سمت تایلند ادامه بدهد.
7- لاست اند فَوند | Lost and Found
اگر در سالن برداشتن چمدانها، چمدان خودتان را پیدا نکردید باید به قسمت لاست اند فَوند که مخصوص وسیلههای گمشده است بروید. به طور کلی هر وسیلهای را که در فرودگاه گم کنید باید به بخش لاست اند فَوند مراجعه نمایید.
8- چک این | Check in
بعد از ورود به فرودگاه در مرحله چک این شما به بخش مربوط به ایرلاین خود مراجعه میکنید و بارهای خود را به آنها تحویل میدهید تا بررسی شده و به بخش بارها انتقال داده شوند.
9- گیت | Gate
وقتیکه کارت پرواز را گرفتید شماره گیتی بر روی آن مشخصشده است که با توجه به آن به همان گیت میروید. در هر فرودگاه چند گیت وجود دارد که هرکدام از آنها مربوط به پروازی خاص میباشد. اگر شماره گیت را اشتباه ببینید و به گیت دیگری مراجعه کنید، ممکن است به هواپیمایی اشتباه سوار شوید و پرواز خودتان را از دست بدهید، بنابراین خوب به شماره گیت دقت نمایید. اگر بخواهیم به زبان سادهتری این موضوع را شرح بدهیم باید بگوییم که گیتها همان باجههایی هستند که در فرودگاهها مشاهده میکنید و روی آنها کلمه gate به همراه یک شماره نوشته شده است.
10- کری آن | Carry on
کری آن، باری است که هر مسافر مجاز به حمل آن به داخل هواپیما میباشد. میزان وزن کری آن مشخص است و معمولاً از 10 کیلوگرم بیشتر نمیباشد. کری آن را باید در قفسهای که در بالای صندلیها قرار دارد، بگذارید و در قفسه را ببندید.
11- دیپارچر بُرد | Departure Board
به تابلوی دیجیتالی گفته میشود که وضعیت پروازهای خروجی و زمان خروج هواپیماها از باندهای مختلف فرودگاه بر روی آن به نمایش در میآید.
12- آن تایم | On Time
وقتیکه پرواز شما در زمان مندرج در بلیت انجام شود آن پرواز آن تایم و سر وقت است. در حقیقت اصطلاح آن تایم برای پروازهایی به کار میرود که بدون تاخیر انجام میشوند.
13- دیلی | Delay
این کلمه در مقابل آن تایم است؛ به این معنا که هنگامی که پرواز شما به دلایلی بعد از ساعت مقرر انجام میشود بر روی دیپارچر، در مقابل شماره پرواز شما کلمه دیلی نوشته میشود. دیلی همان تاخیر است.
14- کنسِلد | Cancelled
کنسلد به معنای انجام نشدن پروازتان است و اگر این کلمه را مقابل شماره پروازتان بر روی دیپارچر دیدید خودتان را آماده کنید تا با پروازی دیگر سفرتان را ادامه دهید. کنسل همان معنای کنسل و لغو شدن در زبان فارسی را دارد.
15- اَرایوال | Arrival
ارایوال به معنای زمان ورود هواپیما است که بر روی تابلوی اطلاعات پرواز درج میشود. به عبارت دیگر زمانی که هواپیما در فرودگاه فرود میآید را ارایوال میگویند که به معنای "زمان رسیدن هواپیما" میباشد.
معاون آموزشی و فناوری: لیلا ناوران