قبل از راه اندازی آشپزخانه بیرون بر آشنایی با مراحل، تجهیزات مجوزهای لازم  و استخدام نیروی ماهر برای تهیه غذای بیرون بر و… باعث می شود که مسیر راه اندازی سریع تر و کم هزینه تر و تسریع در رسیدن به سوددهی داشته باشید. برای آشنایی با این مراحل به مطالعه این مقاله در وبسایت هنرستان فردای علم، بهترین هنرستان آشپزی، گردشگری و هتلداری استان گیلان در بندر انزلی بپردازید.

برای مطالعه بخش دوم این مقاله در وبسایت هنرستان فردای علم، بهترین هنرستان آشپزی، گردشگری و هتلداری استان گیلان در بندر انزلی کلیک کنید.

 چگونه آشپزخانه غذای بیرون بر راه اندازی کنیم ؟

آشپزخانه غذای بیرون بر یا کترینگ ها، یکی از سود آور و در عین حال پر رونق ترین مشاغل بازار امروز به شمار می روند. با این حال، مسیر راه اندازی و ایجاد این شغل، پیچیده می باشد. اگر می خواهید یک کترینگ یا آشپزخانه غذای بیرون بر تاسیس کنید، خود را برای چالش های پیش روی تان آماده کنید .در این مطلب، مراحل و نحوه راه اندازی آشپزخانه بیرون بر و همینطور انواع خدمات آشپزخانه بیرون بر  مانند خدمات مجالس و مهمانی و تهیه غذای سازمانی و … را بررسی می کنیم.

آشپزخانه بیرون بر، همان کترینگ است؟

کترینگ و آشپزخانه غذای بیرون بر، از جهات زیادی شبیه به هم هستند اما تفاوت هایی نیز دارند. مهم ترین شباهت آن ها، تامین کردن غذا و نوشیدنی است. و بارزترین تفاوت شان نیز به مخاطبان آن ها بر می گردد.بیشتر مشتریان آشپزخانه های بیرون بر، مردم هستند. در حالی که کترینگ ها با شرکت ها  برای تهیه غذای شرکتی همکاری می کنند. برای مثال می توان به کترینگ های هوایی، هتل، ریلی، بیمارستانی و… اشاره کرد.در این مطلب، به تفاوت کترینگ و آشپزخانه صنعتی نمی پردازیم و به طور خاص، آشپزخانه غذای بیرون بر را بررسی می کنیم. در ادامه، صفر تا صد مراحل راه اندازی یک آشپزخانه را خواهیم دید.

مراحل و نحوه راه اندازی آشپزخانه بیرون بر

برای راه اندازی یک آشپزخانه غذای بیرون بر، باید مراحل مختلفی را پشت سر بگذارید. این موارد را نام می بریم و سپس به شرح آن ها می پردازیم.

  • طرح توجیه اقتصادی
  • تهیه منو
  • تهیه مکان آشپزخانه
  • تهیه جواز
  • تهیه تجهیزات
  • استخدام پرسنل
  • پوشش مناسب پرسنل آشپزخانه غذای بیرون بر
  • تامین کنندگان مواد غذایی
  • دلیوری
  • بازاریابی

طرح توجیح اقتصادی

مهم ترین قسمت در افتتاح آشپزخانه غذای بیرون بر، داشتن توجیح اقتصادی است. بازار امروز، به شدت رقابتی بوده و نمی توان بی گدار به آب زد.توصیه می کنیم تا زمانی که یک توجیه اقتصادی قابل قبول برای کار خود پیدا نکرده اید، به سراغش نروید. در ادامه، به بررسی مالی بخش هایی از این شغل و معرفی روش های افزایش سود دهی آن می پردازیم.

هزینه های اولیه راه اندازی آشپزخانه بیرون بر

افراد زیادی تصور می کنند که با سرمایه کم می توانند وارد این حوزه کاری شده و آشپزخانه خود را تجهیز کنند. در حالی که این طرز تفکر، خیالی بیش نیست. تا جایی که قانون نیز وارد کار شده است.بعضی از مسئولان اتحادیه معتقدند که دست کم 200 میلیون تومان برای تجهیز آشپزخانه غذای بیرون بر لازم است. البته در بعضی شهر ها، این مبلغ کاهش یا افزایش می یابد.هزینه های ابتدایی شامل تجهیز آشپزخانه و هزینه های اخذ جواز می شود. در صورتی که ملک شخصی نداشته باشید، خرید، رهن یا اجاره مکان آشپزخانه نیز به هزینه های اولیه شما اضافه می گردد.

  •  هزینه های جاری آشپزخانه بیرون بر

هزینه های جاری، شامل پرداخت حقوق پرسنل، قبوض خدماتی از جمله آب، برق و…، نگهداری از تاسیسات و خرید مواد اولیه می شود.همینطور بهتر است که هزینه بازاریابی، از بین بردن ضایعات و غذا های فروخته نشده را نیز به لیست بالا اضافه کیم.

زمان سود دهی آشپزخانه بیرون بر

به سود دهی رسیدن در این کسب و کار، ملزم به صبر و تلاش بی وقفه است. با این حال برای اینکه بتوانید یک نقشه راه در ذهن خود ترسیم کنید، به چند نکته اشاره می کنیم.

فرض می کنیم که شما از ماه اول بتوانید به طور میانگین، 250 پرس در روز را با متوسط قیمت 20 هزار تومان به فروش برسانید.به این ترتیب، بعد از تقریبا 2 سال هزینه های اولیه و جاری بر می گردنند. سپس سود دهی شما آغاز می شود. البته این حجم فروش از ماه اول، کمی دشوار است.در صورتی که بعد از دو سال نتوانید سرمایه خود را برگردانید، وارد پروسه ضرر و زیان می شوید. از طرفی، ناچار هستید که تجهیزات خریداری شده را هم با قیمت پایین تری بفروشید.برای وارد شدن به این کسب و کار باید مدیریتی قوی داشته باشید. چرا که تعداد آشپزخانه ها، زیاد و رقابت با آن ها، تنگاتنگ است.

 تهیه منو غذای بیرون بر

پیش از انتخاب منو، به این فکرکنید که چه گزینه هایی برای مشتریان شما جذابیت بیشتری دارند. نکات زیادی در تهیه منو تاثیر گذار هستند که رعایت آن ها، کسب و کار شما را ارتقا می دهد. در ادامه، بهترین پیشنهاد ها را عنوان می کنیم.

  • منوی کلاسیک

تصور نکنید که با انتخاب غذا های سنتی، کسی به سراغ شما نمی آید. غذا های سنتی و کلاسیک، همیشه محبوب هستند. حتی می توانند باعث استقبال بیشتر مشتریان شما بشوند. کافی است که کیفیت کار خود را نسبت به رقبا افزایش دهید.

  • منو محلی

فکرش را بکنید که یک آشپزخانه غذای بیرون بر در شهر های جنوبی، میرزا قاسمی گرم سرو کند. جایی که احتمالا هیچ رستورانی، میرزا قاسمی را در منوی خود نمی گنجاند.

اگر یک رسپی ویژه و محلی دارید، حتما آن را در منوی آشپزخانه غذای بیرون بر خود ارائه کنید. البته نیاز و سلیقه مشتری ها را نمی توان ندیده گرفت. قدم به قدم پیش بروید. اگر منوی محلی در آشپزخانه غذای بیرون بر شما جواب می دهد، چراکه نه؟!

  • منوی ارگانیک و فصلی

این منو می تواند توجه بسیاری را به آشپزخانه شما جلب کند. در صورتی که از مواد غذایی ویژه فصل استفاده کنید، مشتری ها مطمئن می شوند که شما همیشه غذا های تازه را طبخ و ارئه می کنید.البته باید بدانید که انتخاب این منو، کمی پیچیده است. زیرا مجبور هستید در فواصل زمانی کوتاه، منوی جدیدی تهیه کنید اما ارزشش را دارد.پیشنهاد می کنیم که ابتدا این طرح را به صورت کوتاه مدت اجرا کنید و اگر از پس آن بر آمدید، به اجرای همیشگی آن متعهد شوید.

  • منوی ترکیبی

در بعضی مواقع، ترکیب کردن دو یا سه منو، سلیقه ی مشتریان بیشتری را در بر می گیرد. بنابراین، حجم فروش شما هم افزایش پیدا می کند.البته توصیه می کنیم که آنقدر هم از دری گذری نباشد که مشتریان در هنگام سفارش دادن غذا، سردرگم شوند.

  • دسر و پیش غذا

دسر و پیش غذا، بخش جدایی ناپذیر آشپزخانه غذای بیرون بر هستند. می توانید انواد سالاد های فصل، سنتی یا فرنگی را در منوی خود ارائه کنید. همچنین ماست، زیتون و… می توانند در منو قرار بگیرند.انواع سوپ در فصل های خنک سال، طرفداران زیادی دارند. برای مثال می توان به سوپ جو یا شنیسل اشاره کرد. تهیه این دسر ها، چندان هزینه بر نیست اما در افزایش اعتبار شما موثر هستند.

  • انواع نوشیدنی

یکی دیگر از برگ های برنده آشپزخانه غذای بیرون بر موفق، ارائه تمام نوشیدنی های رایج است. آب معدنی، مهم ترین نوشیدنی است که باید در لیست منوی شما قرار گیرد.علاوه بر آب معدنی، انواع نوشابه های بطری و دوغ در سایز های کوچک و خانواده و همینطور نوشابه های قوطی نیز در تهیه منو، لازم هستند.

در زمانی که منوی آشپزخانه غذای بیرون بر خود را انتخاب می کنید، امکان طبخ همزمان تعدادی از غذا ها را در نظر بگیرید. چراکه در ساعات اوج کار، نمی توانید تمام زمان خود را به پختن تنها یک غذا معطوف کنید.در هر صورت، هرکدام از منو های بالا را که انتخاب می کنید، باید آن را تمام و کمال به اطلاع مشتریان خود برسانید. تا وقتی آن ها خدمات شما را نشناسند، چطور می توانند به شما سفارش بدهند؟

برای مطالعه بخش دوم این مقاله در وبسایت هنرستان فردای علم، بهترین هنرستان آشپزی، گردشگری و هتلداری استان گیلان در بندر انزلی کلیک کنید.

منبع: کیبو

                                                                                                                       معاون آموزشی و فناوری: لیلا ناوران