داشتن لیست کامل ترکیب سبزی ها انواع غذاها می تواند اهمیت بسیار زیادی داشته باشد چرا که شما با استفاده از این ترکیب سبزی ها می توانید انواع غذاها را تهیه کنید و غذاهای خوشمزه ای را درست کنید. بسیاری از آشپزهای معروف و تهیه غذای مجالس و مهمانی ها از ترکیب های ثابتی برای غذاهای خود استفاده می کنند که همین عامل نیز باعث خوشمزه تر شدن غذاها می شود. انواع قورمه سبزی ها، آش ها و حتی ترشی های مختلف دارای ترکیب سبزی های مختلفی می باشند که ما در این مقاله دو بخشی در وبسایت هنرستان فردای علم، بهترین هنرستان آشپزی، گردشگری و هتلداری بندر انزلی به طور کامل درباره آن ها صحبت خواهیم کرد.
ترکیب و نسبت سبزی قورمه سبزی
خوروشت قرمه سبزی از آن دست غذاهای ایرانی است که تاثیر ترکیب سبزی هایی که در آن استفاده می کنید بسیار زیاد است و به همین علت نیز باید توجه ویژه ای به این ترکیب داشته باشید. برای درست کردن یک سبزی مناسب برای قورمه سبزی شما باید ترکیبی از تره، جعفری، گشنیز و شنبلیله را مورد استفاده قرار دهید. ترکیب باید دارای 40 درصد تره باشد که بهتر است آن را به صورت تازه تهیه کنید، 35 درصد جعفری برای ترکیب سبزی های خود استفاده کنید که باعث می شود تا سبزی های شما عطر و بوی بسیار خوبی داشته باشند.
استفاده از 20 درصد گشنیز می تواند برای یک ترکیب خوب سبزی قرمه سبزی مناسب باشد و در نهایت 5 درصد هم شنبلیله به این ترکیب اضافه کنید تا ترکیب سبزی شما یک مقدار تند شود. اضافه کردن مقداری برگ چغندر نیز می تواند تاثیر بسزایی را بر روی عطر و طعم سبزی های شما داشته باشد و علاوه بر این لعاب بهتری را نیز برای قورمه سبزی های شما در پی خواهد داشت.
ترکیب سبزی قورمه سبزی گیلانی
قورمه سبزی گیلانی تفاوت های زیادی با قرمه سبزی معمولی دارد و اگر طعم آن را چشیده باشید حتما می دانید که طعمی بسیار خاص و البته لذیذ را دارا است. دلایل بسیار زیادی برای این طعم خاص وجود دارد که از جمله آنها می توان به استفاده کردن از گوجه و بادمجان در قورمه سبزی گیلانی اشاره کرد ولی نباید فراموش کنید که ترکیب سبزی قورمه سبزی گیلانی نیز با قرمه سبزی های معمولی متفاوت است.
برای درست کردن یک قورمه سبزی گیلانی شما باید نسبت یکسانی از تره، گشنیز و جعفری را در سبزی خود استفاده کنید و به اندازه یک سوم آنها نیز شنبلیله استفاده کنید که این شنبلیله نسبتا زیاد باعث می شود تا قورمه سبزی شما عطر و طعم خاصی داشته باشد. بنابراین به عنوان مثال برای 3 کیلوگرم سبزی قورمه سبزی شما باید 900 گرم از هر یک از سبزی های تره، جعفری و گشنیز را اضافه کنید و 300 گرم هم به آن شنبلیله اضافه کنید.
ترکیب سبزی خورشت کرفس
خورشت کرفس یکی دیگر از خورشت های ایرانی است که در آن از ترکیب چند سبزی استفاده می شود. برای تهیه کردن سبزی های مورد نیاز برای این خورشت شما به سه واحد جعفری و یک واحد نعنا نیاز خواهید داشت. در واقع ترکیب سبزی های این خورشت به این شکل است که مثلا برای 4 کیلو سبزی خورشت کرفس شما باید سه کیلو جعفری را با یک کیلو نعنا مخلوط کنید. البته نباید فراموش کنید که این مقدار سبزی ترکیب شده بسیار زیاد است و شما برای درست کردن این خورشت برای دو نفر به 150 گرم جعفری و 50 گرم نعنا نیاز خواهید داشت که در مجموع 200 گرم سبزی برای درست کردن این خورشت نیاز است. بنابراین حتما هم به نسبت سبزی ها و هم به مقدار سبزی ها توجه داشته باشید تا بتوانید یک خورشت کرفس بسیار خوشمزه و لذیذ را تهیه کنید.
ترکیب سبزی خورشت آلو اسفناج
در یک دستور پخت برای تهیه خورشت آلو اسفناج شما نیاز به سبزی دیگری به جز اسفناج تازه نخواهید داشت ولی مقدار سبزی که در این خورشت استفاده می کنید از اهمیت زیادی برخوردار است چرا که کم و زیاد شدن آن می تواند عطر و طعم خورشت شما را تحت تاثیر قرار دهد. اگر قصد دارید که برای دو نفر خورشت آلو اسفناج با استفاده از اسفناج تازه درست کنید شما نیازمند دو لیوان دسته دار فرانسوی اسفناج تازه هستید که باید به صورت خرد شده باشند و آنها را به خورشت خود اضافه کنید.
در دستور پخت دیگری برای درست کردن این خورشت آلو برای چهار نفر شما می توانید از ترکیب سبزی های اسفناج و تره استفاده کنید که برای 4 نفر نیازمند 500 گرم اسفناج تازه و 200 گرم تره خواهید بود که باید این دو را با یکدیگر ترکیب کنید تا ترکیب سبزی شما برای این خورشت آماده شود.
ترکیب و نسبت سبزی کوکو
برای درست کردن یک کوکو سبزی خوشمزه شما باید ترکیبی از چند سبزی را در کوکو خود استفاده کنید تا عطر و طعم آن را تحت تاثیر قرار دهید. ترکیب سبزی هایی که در کوکو استفاده می شوند شامل سبزی هایی از قبیل تره، گشنیز، جعفری، شوید و کاهو می باشد. برای ترکیب این سبزی ها با یکدیگر باید توجه ویژه ای به نسبت آنها داشته باشید.
برای درست کردن یک کیلو سبزی مورد نیاز در کوکو شما باید 500 گرم تره را به همراه 300 گرم گشنیز و 200 گرم جعفری با یکدیگر خرد کرده و ترکیب کنید و در ادامه چند شاخه شوید و چند برگ کاهو را نیز خرد کرده و به این ترکیب اضافه کنید و دوباره با یکدیگر مخلوط کنید تا با یکدیگر به خوبی ترکیب شوند. یک نکته مهم درباره سبزی های مورد استفاده در کوکو این است که شما می توانید به جای کاهو از دو الی سه شاخه شنبلیله نیز استفاده کنید که در این صورت ممکن است طعم کوکوی شما تحت تاثیر عطر و طعم تند شنبلیله قرار گیرد.
ترکیب سبزی آش
آشپزهای حرفه ای معمولا از ترکیب های یکسانی برای سبزی آش استفاده می کنند و همین عامل نیز باعث می شود تا آش های بسیار خوشمزه ای را درست کنند. برای درست کردن یک آش رشته خوشمزه شما می توانید از ترکیب سبزی های اسفناج، جعفری، گشنیز و تره استفاده کنید. البته همانطور که می دانید ممکن است برگ اسفناج در بسیاری از مواقع در دسترس نباشد، برای جایگزین کردن آن می توانید از برگ چغندر نیز استفاده کنید.
معمولا برای درست کردن یک آش خوشمزه نسبت یکسانی از هر یک از این سبزی های نام برده شده را در ترکیب سبزی های آش استفاده می کنند ولی یک تکنیک بسیار مهم برای خوشمزه تر شدن آش شما این است که می توانید از اسفناج بیشتری استفاده کنید تا علاوه بر طعم بهتر آش شما لعاب بهتر و بیشتری را نیز داشته باشید. یک نکته مهم درباره سبزی های آش این است که نباید آنها را خیلی ریز خرد کنید و حتما باید به این نکته توجه داشته باشید و نکته آخر نیز این است که سبزی های آش نیازی به سرخ کردن ندارند.
ترکیب سبزی سوپ
سوپ یکی از غذاها و یا پیش غذاهایی است که امروزه به طور گسترده ای مورد استفاده قرار می گیرد و تقریبا در هر خانه ای تهیه می شود. سبزی های استفاده شده در سوپ تاثیر بسیار زیادی بر روی عطر و طعم آن دارند و با استفاده از یک ترکیب سبزی مناسب شما می توانید سوپ خوشمزه تری را تهیه کنید. معمولا برای درست کردن یک سوپ خوشمزه از جعفری و گشنیز استفاده می شود که نسبت جعفری یک و نیم برابر گشنیز می باشد.
اگر قصد دارید که سوپ شما لعاب بهتری داشته باشد به شما توصیه می کنیم چند برگ اسفناج خرد شده را نیز به آن اضافه کنید که باعث می شود تا خواص سوپ شما هم بیشتر شود. نکته مهم درباره ترکیب سبزی های سوپ این است که شما می توانید از ساقه های گشنیز هم برای سوپ خود استفاده کنید که باعث خوش عط رتر شدن سوپ می شود.
بخش دوم این مقاله را در وبسایت هنرستان فردای علم دنبال کنید.
معاون آموزشی و فناوری: لیلا ناوران