داشتن لیست کامل ترکیب سبزی ها انواع غذاها می تواند اهمیت بسیار زیادی داشته باشد چرا که شما با استفاده از این ترکیب سبزی ها می توانید انواع غذاها را تهیه کنید و غذاهای خوشمزه ای را درست کنید. بسیاری از آشپزهای معروف و تهیه غذای مجالس و مهمانی ها از ترکیب های ثابتی برای غذاهای خود استفاده می کنند که همین عامل نیز باعث خوشمزه تر شدن غذاها می شود. انواع قورمه سبزی ها، آش ها و حتی ترشی های مختلف دارای ترکیب سبزی های مختلفی می باشند که ما در این مقاله دو بخشی در وبسایت هنرستان فردای علم، بهترین هنرستان آشپزی، گردشگری و هتلداری بندر انزلی به طور کامل درباره آن ها صحبت خواهیم کرد.

ترکیب سبزی دلمه

دلمه یکی از غذاهای محبوب ایرانی است که در آن از انواع مختلف سبزی ها استفاده می شود و به دلیل زیاد بودن تعداد این سبزی ها شما باید توجه ویژه ای به تناسب آنها داشته باشید تا بتوانید یک دلمه خوشمزه و لذیذ را درست کنید. برای تهیه یک کیلو سبزی مخصوص دلمه شما نیازمند 300 گرم جعفری، 100 گرم مرزه، 200 گرم تره، 100 گرم شوید، 100 گرم نعنا، 100 گرم ترخون و صد گرم پیازچه هستید.

توجه داشته باشید که در اواخر فصل بهار و فصل تابستان که ریحان نیز موجود است می توانید از چند شاخه ریحان نیز برای این سبزی های مخصوص دلمه استفاده کنید که باعث می شود تا عطر و طعم دلمه های شما بسیار بهتر شود.  سبزی هایی که معرفی کردیم برای دلمه تبریزی مورد استفاده قرار می گیرند. در برخی از موارد شما می توانید از سیر سبز نیز برای سبزی های دلمه خود استفاده کنید که باعث خوشمزه تر شدن دلمه شما خواهد شد.

ترکیب سبزی کوفته

برای تهیه یک کوفته خوشمزه شما نیازمند سبزی تازه هستید و این مهمترین موضوع درباره سبزی کوفته می باشد. هرچه سبزی که در این غذا استفاده می کنید تازه تر باشد کوفته شما عطر و طعم بهتری خواهد داشت. ترکیب سبزی های مورد استفاده در کوفته شامل جعفری، تره، نعنا، ترخون و پیازچه است. شما می توانید از ترکیب یکسانی از این سبزی ها برای درست کردن یک کوفته خوشمزه استفاده کنید.

نکته بسیار مهمی که باید به آن توجه داشته باشید این است که برای طرز تهیه کوفته تبریزی به اندازه 4 نفر شما نهایتا نیم کیلو سبزی نیاز خواهید داشت که سبزی شما باید ترکیبی از موارد بیان شده باشد. نکته آخر نیز این است که سبزی های استفاده شده در کوفته نیاز به سرخ کردن ندارند و می توانید بعد از خرد کردن به طور مستقیم آنها را به کوفته خود اضافه کنید.

ترکیب سبزی ترشی

یکی از دلایل خوشمزه شدن هر نوع ترشی سبزی هایی است که در آن استفاده می کنید. معمولا برای درست کردن یک ترشی خوشمزه از سبزی هایی مانند شوید، نعناع، جعفری، مرزه، گشنیز، ترخان و ریحان استفاده می شود که در ترشی های مختلف نسبت آنها متفاوت است.

برای درست کردن یک ترشی مخلوط اصلی ترین سبزی ها ترخان، مرزه و نعناع است که شما باید دو واحد از آنها را به ترشی اضافه کنید و در صورت تمایل می توانید یک واحد از سبزی های دیگری که نام بردیم را هم به ترشی خود اضافه کنید.

ترکیب سبزی های ترشی هفته بیجار پونه، ریحان و نعنا به یک نسبت است که باعث می شود تا برخلاف بسیاری از ترشی های دیگر این ترشی به هیچ وجه عطر و طعم تندی نداشته باشد.برای درست کردن یک ترشی لیته خوشمزه هم شما می توانید از سبزیجاتی که نام بردیم به یک نسبت استفاده کنید

ترکیب سبزی پلویی

ترکیب سبزیجاتی که در پلو مورد استفاده قرار می گیرند با ترکیب سبزیجات کوکو شباهت های بسیار زیادی دارند و ما تقریبا از همان سبزیجات که در کوکو استفاده می کنیم در پلو نیز استفاده می کنیم ولی نسبت این سبزیجات در پلو متفاوت است. همانطور که گفتیم در کوکو می توان از شنبلیله نیز استفاده کرد. برای سبزی پلو هم شما می توانید از شنبلیله استفاده کنید ولی از آنجایی که این سبزی دارای عطر و طعم بسیار تندی است حتما باید توجه داشته باشید که مقدار آن بسیار کمتر از مقداری باشد که در کوکو استفاده می کنید.

شما می توانید برای سبزی پلو از ترکیب تره، جعفری، شنبلیله و سیر تازه نیز استفاده کنید که در این ترکیب سبزی ها برای پلو باید نسبت تره و جعفری یکسان باشد و از مقدار کمی شنبلیله و چند حبه سیر تازه نیز استفاده شود که عطر و طعم بسیار خوبی را به پلو می دهد.

یک نکته مهم درباره ترکیب سبزی های پلو این است که شما می توانید از ترکیب این سبزی ها به صورت خشک نیز استفاده کنید و نیازی نیست که حتما سبزیجات شما تازه باشند.

ترکیب سبزی ماهی شکم پر

معمولا اصلی ترین سبزی که در ماهی شکم پر مورد استفاده قرار می گیرد گشنیز است که شما می توانید به آن کمی پیازچه نیز اضافه کنید که عطر و طعم بسیار خوبی را به ماهی شکم پر شما خواهد داد. توجه داشته باشید که ماهی شکم پر نیازمند حجم زیادی از سبزیجات نیست و شما با 100 گرم گشنیز و چند ساقه پیازچه می توانید به راحتی یک ماهی شکم پر بسیار خوشمزه و لذیذ را داشته باشید.

یک نکته بسیار مهم درباره ترکیب سبزی های ماهی شکم پر نیز این است که این سبزی ها نیازی به سرخ کردن ندارند و بهتر است که از سبزی های تازه برای ماهی شکم پر خود استفاده کنید تا عطر و طعم بسیار خوبی را به ماهی بدهند.

ترکیب سبزی جوجه ماسالا

جوجه کباب ماسالا یکی از معروف ترین جوجه کباب هایی است که امروزه در بسیاری از رستوران های ایران طبخ می شود و احتمالا اگر شما هم این جوجه کباب را میل کرده باشید این سوال برای شما هم پیش آمده است که از چه سبزیجاتی برای طعم دار کردن این جوجه استفاده شده است؟ در پاسخ به این سوال باید گفت گشنیز اصلی ترین سبزی در ترکیب سبزی های استفاده شده در جوجه ماسالا می باشد.

در کنار گشنیز شما می توانید از مقدار کمی پونه کوهی، مقداری ریحان و سایر سبزیجات کوهی نیز استفاده کنید. توجه داشته باشید که نسبت سبزی هایی که در این جوجه استفاده می کنید از اهمیت زیادی برخوردار است. شما می توانید از یک و نیم واحد گشنیز در کنار مجموعا یک واحد از سایر سبزی های کوهی که نام بردیم استفاده کنید و با ترکیب کردن این دو و نیم واحد سبزیجات، ترکیب سبزی های مورد نیاز خود برای طعم دار کردن جوجه ماسالا را بدست بیاورید و در کنار سایر مواد از آن استفاده کنید.

ترکیب سبزی قلیه ماهی

ترکیب سبزی ها در قلیه ماهی از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است چرا که اگر از نسبت درستی از سبزی های مختلف استفاده نکنید نمی توانید یک قلیه ماهی خوشمزه و خوش عطر را داشته باشید. معمولا برای درست کردن یک قلیه ماهی خوش عطر و خوش طعم از ترکیب سبزی هایی مانند گشنیز و شنبلیله استفاده می شود و در جنوب کشور از یک سبزی محلی نیز استفاده می کنند که با نام چوچاق شناخته می شود و با اضافه کردن آن قلیه ماهی عطر و طعم بهتری می گیرد.

شما برای تهیه یک قلیه ماهی خوشمزه باید نسبت 4 به 1 را برای گشنیز و شنبلیله استفاده کنید. به این ترتیب 80 درصد از ترکیب سبزی های شما را گشنیز و 20 درصد را نیز شنبلیله تشکیل می دهد. توجه داشته باشید که در صورت بیشتر شدن شنبلیله احتمال تلخ شدن قلیه ماهی شما وجود خواهد داشت.

ترکیب سبزی آبگوشت بزباش

آبگوشت بزباش نیز از آن دست غذاهایی است که ترکیب سبزی ها در آن از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است و به همین علت نیز شما باید توجه ویژه ای به آن داشته باشید. معمولا برای پخت آبگوشت بزباش از ترکیب تره، جعفری و شنبلیله استفاده می شود.

برای نسبت این سبزی ها باید بدانید که نسبت تره و جعفری یکسان است و در کنار آن شما باید از یک هشتم این نسبت برای شنبلیله استفاده کنید. به این ترتیب برای تهیه 850 گرم سبزی آبگوشت بزباش شما نیازمند 400 گرم تره، 400 گرم جعفری و 50 گرم شنبلیله هستید.

شما را به مطالعه بخش اول این مقاله دعموت می نماییم.

منبع: کیبو

                                                                                                   معاون آموزشی و فناوری: لیلا ناوران