برای این که زمان کمتری برای آشپزی غذای مجالس و روزانه صرف کنید یادگیری یکسری از ترفندها و تکنیک ها برای پخت سریع حبوبات به شما کمک می کند تا در زمان کمتری آشپزی کنید. در این مقاله وبسایت هنرستان فردای علم، بهترین هنرستان آشپزی، هتلداری و گردشگری استان گیلان در بندر انزلی با ما همراه باشید.
آشنایی با روش پخت سریع حبوبات
یکی از مهم ترین دغدغه های خانم ها بخصوص خانم های شاغل که محدودیت زمان و کارهای بسیاری دارند تهیه غذا برای خانواده و فرزندان دلبندشان است که همان طور که می دانید رسیدگی به تمام این امور در زمان محدود بسیار دشوار است برای این که زمان کمتری برای آشپزی صرف کنید یادگیری یکسری از ترفندها و تکنیک ها کمک شایانی به شما می کند. یکی از مهم ترین موارد روش پخت سریع حبوبات است که در ادامه به شما آموزش می دهیم که چگونه در زمان کم بتوانید حبوبات را بدون خیساندن به سرعت بپزید.
جوشاندن حبوبات
روش اول برای تسریع در پخت حبوبات بخصوص نخود و لوبیا جوشاندن حبوبات به میزان 10 دقیقه است و خیساندن در همان آب به میزان یک ساعت به این شکل که ۵ دقیقه اول با حرارت بالا و ۵ دقیقه دوم با حرارت متوسط جوشانده شود و سپس به مدت یک ساعت در همان آب خیسانده شود.
استفاده از نمک
به هیچ عنوان در زمان پخت حبوبات به آن نمک اضافه نکنید نمک باعث سفت شدن بافت حبوبات و دیر پخته شدن آنها می شود
استفاده از فلاسک
یکی از ترفندهای کاربردی برای پخت سریع استفاده از فلاسک است به این صورت که حبوبات را داخل فلاسک بریزید ودرب آن را ببندید و به مدت 12 ساعت و یا یک شبانه روز بگذارید بماند بعد از این زمان می بینید که تقریبا حبوبات پخته شده اند.
زمان لازم برای خیساندن و پخت حبوبات
لوبیا چشم بلبلی
خیساندن دوازده ساعت در آب ولرم و مدت زمان پخت ۴۵-۵۰ دقیقه
لوبیا سفید
خیساندن دوازده ساعت در آب ولرم و مدت زمان پخت ۷۰-۹۰ دقیقه
ماش
خیساندن دوازده ساعت در آب ولرم و مدت زمان پخت ۳۰-۵۰ دقیقه
لوبیا چیتی
خیساندن دوازده ساعت در آب ولرم و مدت زمان پخت ۷۰-۹۰ دقیقه
لوبیا قرمز
خیساندن دوازده ساعت در آب ولرم و مدت زمان پخت ۴۵-۵۰ دقیقه
نخود
خیساندن دوازده ساعت در آب ولرم و مدت زمان پخت ۶۰-۹۰ دقیقه
لپه
نیازی به خیساندن نیست و مدت زمان پخت ۴۰-۴۵ دقیقه
عدس
نیازی به خیساندن نیست و زمان پخت ۳۰-۴۰ دقیقه
دال عدس
نیازی به خیساندن نیست و زمان پخت: ۱۵-۳۰ دقیقه
منبع: کیبو
معان آموزشی و فناوری: لیلا ناوران