قبل از راه اندازی آشپزخانه بیرون بر آشنایی با مراحل، تجهیزات مجوزهای لازم  و استخدام نیروی ماهر برای تهیه غذای بیرون بر و… باعث می شود که مسیر راه اندازی سریع تر و کم هزینه تر و تسریع در رسیدن به سوددهی داشته باشید. برای آشنایی با این مراحل به مطالعه بخش دوم این مقاله در وبسایت هنرستان فردای علم، بهترین هنرستان آشپزی، گردشگری و هتلداری استان گیلان در بندر انزلی بپردازید.

برای مطالعه بخش اول این مقاله در وبسایت هنرستان فردای علم، بهترین هنرستان آشپزی، گردشگری و هتلداری استان گیلان در بندر انزلی کلیک کنید.

تهیه مکان آشپزخانه بیرون بر

تهیه کردن مکان آشپزخانه غذای بیرون بر، تاثیر بسیار زیادی روی کیفیت غذا ها، میزان فروش و حتی صدور مجوز های کسب و بهداشتی دارد. در اینجا، تمام نکاتی که باید مورد توجه قرار دهید را عنوان می کنیم.

  • ابعاد ساختمان و متراژ آن
  • دیدرس بودن ساختمان آشپزخانه غذای بیرون بر
  • مقدار فاصله از نزدیک ترین خیابان های اصلی
  • حجم عبور و مرور از خیابان های مقابل آشپزخانه
  • محدودیت های ترافیکی تاثیرگذار روی منطقه

با افزایش محدودیت ها، حجم تردد در خیابان های اطراف شما کاهش یافته که هم مزیت هست و هم ایراد. با وجود این محدودیت، رانندگان کمتری آشپزخانه را می بینند اما کم بودن اتومبیل ها، ارسال سریع تر سفارشات را به دنبال دارد.

در صورت وجود پارکینگ در ملک، ابعاد و مشخصات آن را بررسی کنید. امکان پارک کردن چه تعداد ماشین یا موتور در پارکینگ وجود دارد؟

  • بررسی سیستم فاضلاب
  • داکت مکش و دمش
  • بررسی سازه بنا، ایمنی و استحکام آن
  • بررسی تاسیات انرژی از جمله گاز طبیعی، گار مایع و برق
  • بررسی کاربری ساختمان های اطراف

تا شعاع 2 کیلومتری، چه ساختمان هایی بیشترین تراکم را دارند؟ کاربری آن ها چیست؟ اداری و صنعتی هستند یا منطقه توریستی است؟

  • بررسی حدودی میزان درآمد و جمعیت ساکنین منطقه
  • توجه به رقبا و تعداد آن ها
  • قیمت ملک
  • توجه به شرایط و تعهدات مالک

در صورت اجاره کردن مکان، تعهدات مالک در مقابل مستاجر چیست و چرا شما با مستاجر پیشین، جایگزین شده اید؟

 تهیه جواز آشپزخانه بیرون بر

برای تاسیس یک آشپزخانه غذای بیرون بر، مجوز ها حرف اصلی را می زنند و به هیچ وجه نمی شود آن ها را ندیده گرفت.قبل از افتتاح کردن آشپزخانه، روند اخذ جواز کسب را آغاز کنید. از آنجا که کار های اداری اخذ جواز تقریبا سردرگم کننده هستند، ما مسیری که باید دنبال کنید را عنوان می کنیم.

قبل از هر چیزی، باید به فکر پروانه کسب باشید. پروانه کسب را اتحادیه ها صادر می کنند. شما این مجوز را می توانید از اتحادیه اغذیه فروشان یا اتحادیه چلو کبابی ها و چلو خورشی ها تهیه کنید.

 اخذ پروانه کسب

پس از سر زدن به اتحادیه مورد نظر در شهر خود، مراحل زیر را دنبال کنید.

  • تکمیل کردن فرم درخواست عضویت
  • پرداخت هزینه بازرسی اولیه
  • اصل و کپی سند ملک یا مبایعه نامه آن
  • اصل و کپی اجاره نامه 5 ساله به همراه کد رهگیری شغل آشپزخانه داری
  • در صورت شریک داشتن، رضایت کتبی و محضری او لازم است.
  • پایان کار تجاری برای آشپزخانه غذای بیرون بر ( حداقل 50 متر زیربنا)
  • پایان کار تجاری برای آشپزخانه به همراه سالن غذاخوری (حداقل 150 متر)
  • پرداخت عوارض مشاغل شهرداری
  • اصل و کپی شناسنامه و کارت ملی صاحب کسب و کار
  • ارائه آخرین مدرک تحصیلی یا حداقل گواهی تحصیلات پایان ابتدایی و داشتن سواد خواندن و نوشتن ( به استثناء متقاضیان بالای 50 سال)
  • اصل و کپی کارت پایان خدمت ( 2 سری و پشت و رو)
  • ارائه گواهی عدم سوء پیشینه
  • ارائه گواهی عدم اعتیاد
  • در صورت داشتن پروانه کسب قبلی، اصل آن باید ارائه شود.
  • 8 قطعه عکس 3*4
  • ارائه فیش تلفن واحد صنفی برای بررسی کد پستی ملک
  • تاییدیه کد پستی ملک از اداره پست
  • در صورتی که قبلا جواز کسب داشته اید، ارائه کپی آن الزامی است.
  • برگ قطع از مالیات
  • ارائه سوابق کاربری ملک از جمله کاربری های اداری، تجاری و کارگاهی

پس از آنکه تمام مدارک بالا را ارائه کردید و ملک شما مورد بازرسی قرار گرفت، باید منتظر تایید آن باشید. در صورت تایید شدن که حداکثر 15 روز زمان می برد، وارد مرحله بعدی می شوید.

تاییدیه نیروی انتظامی

حالا باید با در دست داشتن برگه تاییدیه اصناف به سراغ اداره اماکن نیروی انتطامی بروید تا مجوز دیگری را دریافت کنید.در این جا، 2 مسیر پیش روی شما قرار دارد. طبق اعلام اتحادیه اغذیه فروشان، این دو مسیر شامل ضوابط عمومی و اختصاصی می شود.بنابراین، پیش از افتتاح آشپزخانه باید این مراحل را از سر بگذرانید.

  • شرایط عمومی اماکن
  • برای جلوگیری از مورد سرقت قرار گرفتن واحد صنفی، باید از قفل های ایمن واستاندارد استفاده کنید.
  • وجود هر گونه مسیر ارتباطی با ساختمان های مسکونی و غیر مسکونی همجوار، ممنوع است. چه این ارتباط از طریق در یا پنجره باشد، چه موقت یا دائم، در هر صورت باید مسدود شود.
  • هیچ کدام از واحد های صنفی، اجازه اشراف یا مجاورت با ساختمان های طبقه بندی شده را ندارند. ( ساختمان های امنیتی، نظامی، سیاسی و انتظامی)
  • امکان استقرار واحد صنفی در ساختمان هایی با کاربری مسکونی، ممنوع است.
  • در صورتی که واحد صنفی شما به واحد های مسکونی مشرف است، باید از پنجره های ثابت و شیشه های مشجر استفاده کنید.
  • در صورتی که امکان کنترل و نظارت بر واحد های صنفی وجود نداشته باشد، صلاحیت آن ها منفی اعلام شده و باید در مکان دیگری تاسیس شوند.
  • نام واحد های صنفی آشپزخانه غذای بیرون بر باید فارسی و مطابق با عفت عمومی انتخاب شود.
  • شرایط اختصاصی اماکن
  • سرویس بهداشتی آقایان و بانوان مجزا وجود داشته باشد.
  • محل مناسبی برای استراحت کارگران ایجاد شده باشد.
  • در صورت قرار گرفتن در طبقات، باید عرض راه پله ها بیشتر از 120 سانت باشد.
  • باید دوربین مدار بسته نصب شود.

در صورت دریافت تاییدیه از اتحادیه و نیروی انتظامی، باید صلاحیت بهداشتی و درمانی تان نیز تایید شود. چراکه شغل شما، ارتباط مستقیمی با سلامتی مشتریان تان دارد.

چک لیست وزارت بهداشت

  • ارجاع دادن برگه درخواست صدور صلاحیت بهداشتی از طرف اتحادیه به مرکز بهداشت
  • ارجاع دادن نامه به واحد بهداشت جهت کارشناسی و اظهار نظر
  • درخواست اخذ کارت بهداشت
  • بازدید از آشپزخانه غذای بیرون بر توسط کارشناس اداره بهداشت
  • صدور صلاحیت بهداشتی و ارسال آن به واحد صنفی
  • مدارک لازم جهت صدور صلاحیت بهداشتی، شامل مواردی که اشاره می کنیم، می شود.
  • سه قطعه عکس 3*4
  • کپی شناسنامه
  • فیش پرداخت هزینه های بازرسی و تایید صلاحیت بهداشتی

کارت بهداشت

پس از گذراندن مراحل بالا، باید کارت بهداشت نیز دریافت کنید. برای درخواست اخذ کارت بهداشت، مسیر زیر را دنبال نمایید.

  • مراجعه به واحد بهداشت شماره 2 برای دریافت معرفی نامه
  • مراجعه به مرکز بهداشت شماره 1 و معاینه شدن توسط پزشک
  • پر کردن فرم درخواست کارت بهداشت
  • انجام آزمایشات پزشکی مورد نیاز
  • تایید نتیجه آزمایش توسط پزشک مرکز بهداشت شماره 1
  • ارائه مدارک مورد نیاز برای صدور کارت بهداشت
  • مدارک مورد نیاز برای دریافت کارت بهداشت آشپزخانه غذای بیرون بر، شامل لیست زیر می شود.
  • یک قطعه عکس 3*4
  • کپی از صفحه اول شناسنامه
  • فیش هزینه پرداخت شده برای کارت بهداشت

مهم ترین بخش در تایید صلاحیت بهداشتی و صدور کارت بهداشت، شرکت کردن در دوره های مراکز بهداشت و انجام آزمایشات پزشکی است.

در لیست آزمایش های مورد نظر اداره بهداشت، عدم اعتیاد، از اهمیت بیشتری برخوردار است. همچنین آزمایش های بیماری های عفونی و غیر عفونی، واگیر یا غیر واگیر نیز انجام می شوند.

برای مطالعه بخش اول این مقاله در وبسایت هنرستان فردای علم، بهترین هنرستان آشپزی، گردشگری و هتلداری استان گیلان در بندر انزلی کلیک کنید.

منبع: کیبو

                                                                                                               معاون آموزشی و فناوری: لیلا ناوران