قبل از راه اندازی آشپزخانه بیرون بر آشنایی با مراحل، تجهیزات مجوزهای لازم و استخدام نیروی ماهر برای تهیه غذای بیرون بر و… باعث می شود که مسیر راه اندازی سریع تر و کم هزینه تر و تسریع در رسیدن به سوددهی داشته باشید. برای آشنایی با این مراحل به مطالعه بخش دوم این مقاله در وبسایت هنرستان فردای علم، بهترین هنرستان آشپزی، گردشگری و هتلداری استان گیلان در بندر انزلی بپردازید.
برای مطالعه بخش اول و بخش دوم این مقاله در وبسایت هنرستان فردای علم، بهترین هنرستان آشپزی، گردشگری و هتلداری استان گیلان در بندر انزلی کلیک کنید.
تهیه تجهیزات آشپزخانه بیرون بر
آشپزخانه غذای بیرون بر، به تجهیزات صنعتی و حرفه ای احتیاج دارد تا در کوتاه ترین زمان، پاسخگوی مشتری باشد.در صورتی که سرمایه بزرگی را هم وارد این کار کنید، در زمان تهیه تجهیزات، متوجه گران بودن آن ها می شوید. ناگفته نماند که تجهیزات دست دوم هم تفاوت قیمت زیادی با تجهیزات نو ندارند.
این نکته را فراموش نکنید که فروشندگان تجهیزات آشپزخانه صنعتی، سعی می کنند وسایلی بیشتر از حد نیاز تان به شما بفروشند. بنابراین توصیه می کنیم به همراه یک فرد با تجربه برای خرید وسایل اقدام کنید. راه دیگر کاهش هزینه تجهیزات آشپزخانه، شرکت کردن در حراجی ها است. البته لازم هست بدانید که خرید وسایل دست دوم، کمی ریسک به همراه دارد.در ادامه، لیست کاملی از تجهیزات مورد نیاز برای حرفه ای ترین رستوران ها را مطرح می کنیم. شما می توانید متناسب با فضا و منوی آشپزخانه غذای بیرون بر خود از آن ها استفاده کنید.
مهم ترین تجهیزات آشپزخانه بیرون بر
- دم کن برنج
- اجاق گاز صنعتی فر دار
- اجاق گاز صنعتی خطی تمام استیل
- پاتیل خیساندن برنج
- گاری حمل بار و دیگ
- سینک ظرف شویی صنعتی
- تابه گردان (پاتیل سرخ کن)
- میز دورچین
- میز کباب کشی
- میز کار استیل
- وان شستشوی استیل
- کابینت آبچکان
- چرخ گوشت صنعتی
- کابینت دیواری استیل
- ارّه استخوان بُر
- میز سالاد بار
- ترولی آبچکان
- کباب پز گازی
- یخچال ویترینی
- میز نان تمام استیل
- خمیر پهن کن
- خلال کن یا اسلایسر صنعتی
- اجاق گاز رومیزی صنعتی
- دستگاه خمیرگیر و میکسر
- اجاق پلوپز زمینی
- دستگاه سرخ کن سیب زمینی
- اجاق گاز 4 شعله رستورانی
- کباب پز تابشی صنعتی
- دستگاه یخ ساز صنعتی
- هود صنعتی آشپزخانه
- اجاق گاز 6 شعله کابین دار
- سیخ شور صنعتی
- دستگاه سبزی خرد کن صنعتی
- اجاق گاز صنعتی 3 شعله فر دار
- دستگاه استریل چاقو UV
- تخته کار چوبی آشپزخانه صنعتی
- اجاق پخت برنج تک نفره گرم کن دار( کته پز)
- جاسیخی استیل
- کانتر گرم برقی
- کانتر گرم گازی
- خط سلف سرویس برای سالن غذاخوری
- کانتر گرم خورش برای سالن غذاخوری
- میز و صندلی برای سالن سرو غذا
- رومیزی یا سفره یکبار مصرف برای میز های سالن غذاخوری
- ظروف سرو از جمله شقاب پلو خوری، خورش خوری، سالاد خوری، لیوان، قاشق، چنگال و دستمال یکبار مصرف
- ظروف حاوی نمک، فلفل، پودر آویشن خشک، پودر نعنا خشک و سماق
استخدام پرسنل
افتتاح یک آشپزخانه غذای بیرون بر بدون استخدام پرسنل حرفه ای، امکان پذیر نیست. در یک آشپزخانه نه تنها تخصص افراد بلکه میزان هماهنگی آن ها با همکاران شان نیز روی کیفیت غذا ها تاثیر گذار است.در ادامه، به مهم ترین سمت های شغلی که به هیچ وجه نباید در آشپزخانه غذای بیرون بر، خالی بمانند، اشاره می کنیم.
- مدیر آشپزخانه
- حسابدار
- منشی یا سفارش گیرنده
- صندوقدار یا مسئول فروش و کانتر
- سرآشپز
- 2 کمک آشپز
- 3 کارگر آشپزخانه
- سالاد زن
- کباب زن
- وسط کار
- سالن کار ( برای سالن سرو غذا)
- نظافت چی
- 5 نفر پیک
- بازاریاب یا مسئول تبلیغات آشپزخانه
در صورتی که پرسنل شما از وظایف خود، آگاه نیستند، آن ها را در جریان شرح وظایف شان بگذارید. در غیر این صورت، راندمان کار شما کاهش یافته و به زودی متضرر می شوید.
پوشش پرسنل آشپزخانه غذای بیرون بر
در صورتی که کارکنان آشپزخانه در زمان کار، پوشش و بهداشت محیط را رعایت کنند، استقبال مشتریان افزایش می یابد. اجازه بدهید تا برای روشن شدن موضوع، به چند مثال ساده اشاره کنیم.
- ناخن ها
پرسنلی که در آشپزخانه فعالیت کرده و از دستکش استفاده نمی کنند، باید ناخن های کوتاه و مرتبی داشته باشند.
- دستکش
تمام پرسنل آشپزخانه باید در حین کار از دستکش های یکبار مصرف استفاده نمایند. بلافاصله بعد از آسیب دیدن دستکش، باید آن را با دستکش نو، تعویض کنند.
- کلاه
تمام کارکنان آشپزخانه غذای بیرون بر باید از کلاه بهداشتی و یکبار مصرف استفاده کنند. در غیر این صورت، باید موهایی کوتاه و مرتب داشته باشند.می توانید موارد مطرح شده به علاوه نکات مورد نظر خود را در قرارداد کاری پرسنل، ذکر کنید.
دلیوری غذای بیرون بر
دلیوری، یکی از پر سود ترین صنایع در جهان امروز است. تا جایی که پیش بینی می شود درآمد این صنعت در سال 2020 به بیشتر از 75 میلیارد دلار برسد.در افتتاح آشپزخانه غذای بیرون بر، می توانید تعدادی پیک استخدام کرده یا این کار را به شرکت های فعال در حوزه دلیوری بسپارید.در صورتی که خودتان این بخش را مدیریت می کنید، حتما به وسایل مخصوص حمل غذا احتیاج دارید. زیرا باید کیفیت غذا تا زمان رسیدن به مشتری حفظ شود.
مهم ترین و البته ضروری ترین وسایل حمل و دلیوری غذا
- باکس و کیسه تحویل غذا
- ظرف بیرون بر
- قاشق و چنگال یکبار مصرف
توصیه می کنیم که به تعداد پیک ها، باکس تحویل غذا تهیه کنید. در این صورت و در طول مسیر، دمای غذا کاهش نمی یابد و مشتری می تواند غذای گرم و تاره میل کند.
همانطور که گفتیم، می توانید خدمات تحویل در محل را به مشتریان خود ارائه نکنید اما در این صورت، از امتیاز آن نیز بی بهره می مانید.بسیاری از مشتریان در زمان تاسیس آشپزخانه غذای بیرون بر، شما را نمی شناسد. اما ارائه دلیوری، به راحتی نام شما را در خاطر آن ها ثبت می کند.
تامین کنندگان مواد غذایی
یکی از مهم ترین بخش ها در مدیریت آشپزخانه غذای بیرون بر، تهیه مواد اولیه از تامین کنندگان مواد غذایی است. قسمت پر دغدغه ماجرا، چانه زنی برای کاهش قیمت مواد اولیه محسوب می شود.چراکه در این صورت، حاشیه سود بهتری برای شما به وجود می آید. برای تحقق این مسئله، گفتن چند نکته لازم است.
-
بلافاصله قبول نکنید
زمانی که تامین کنندگان، یک جنس و مبلغ را پیشنهاد می کنند، بلافاصله موافقت خود را اعلام نکنید. به این فکر باشید که چه چیز های دیگری می توانید از تامین کننده بخواهید. برای مثال می توان به لیوان های تبلیغاتی اشاره کرد.
-
قیمت را در مشت خود بگیرید
در زمان مذاکره، قیمتی پایین تر از متوسط بازار را مطرح کنید. این کار، باعث کاهش انتظارات تامین کننده شده و قیمت پیشنهادی خود را پایین تر می آورد.در صورتی که تامین کننده، عمده فروش هست، زیاد با قیمت ها بازی نکنید. زیرا احتمال قطع همکاری وجود دارد و شما مجبور هستید به دنبال تامین کننده دیگری باشید.
-
تخفیف بگیرید
اگر یکی از مشتریان وفادار یک تامین کننده هستید، نهایت استفاده را ببرید. سعی کنید تخفیف قابل توجهی از فروشنده بگیرید اما مراقب کفیت اجناس نیز باشید.
-
فریب اجناس خیلی ارزان را نخورید
اگر جنسی دارای قیمت خیلی پایینی هست، کمی به کیفیت آن شک کنید. در نظر داشته باشید که اعتبار شما و کسب و کار تان نباید به خاطر کاهش هزینه های جزیی به خطر بیافتد.
-
قرارداد ببندید
در ابتدای مذاکره، از تامین کننده بخواهید که تمام شرایط خود را عنوان کند و شما هم همین کار را انجام بدهید. در خصوص روش های پرداخت نیز شفاف سازی کنید.پس از مشخص شدن روند همکاری، بهتر است که قراردادی بین شما به عنوان مدیر آشپزخانه غذای بیرون بر و فرد تامین کننده منعقد شود.سعی کنید تا جای ممکن، قرار داد پر سودی ببندید. همچنین تمام مسئولیت های قانونی استفاده از خدمات تامین کننده را به خودش واگذار نمایید.
بازاریابی آشپزخانه بیرون بر
همانطور که می دانید، آشپزخانه غذای بیرون بر در تمام سطح شهر دیده می شوند و این بازار رو به اشباع شدن است. بنابراین توصیه می کنیم که چند هفته پیش از افتتاح آشپزخانه، کسب و کارتان را معرفی کنید.
برای تحقق این هدف، راه های مختلفی پیش روی شما قرار دارد. برای مثال، می توانید در سایت های تشریفات یا مجالس، آگهی خود را ثبت نمایید.همچنین ثبت آگهی در روزنامه نیز به معرفی آشپزخانه غذای بیرون بر شما کمک می کند. طراحی و نصب بنر و بیلبورد در منطقه نیز یکی از روش های بازاریابی همیشگی است.البته نباید از تاثیر تبلیغ کلامی غافل شویم. طبق جدید ترین تحقیقات، بازاریابی کلامی، موثر ترین روش افزایش فروش محسوب می شود.در صورتی که این تبلیغ را مشتریان شما انجام دهند، تاثیری به مراتب پر رنگ تر دارد. پس کیفیت غذای خود را حفظ کنید تا مشتریان تان، بازاریابان شما باشند.
انواع خدمات آشپزخانه بیرون بر
آشپزخانه غذای بیرون بر، یکی از بهترین گزینه ها در مدیریت کردن مراسم و مهمانی ها به شمار می رود. با این حال، خدمات بیرون بر ها گسترده تر از آن چیزی است که تصور می کنید.
-
سرویس دهی در مجالس و ارگان ها
یکی از انواع خدمات آشپزخانه بیرون بر، طبخ غذا برای مجالس عروسی و خدمات مجالس ترحیم و … است. به همین جهت، افراد زیادی تهیه غذای مراسم عروسی ، ختم یا مهمانی های بزرگ و جلسات خود را به آشپزخانه غذای بیرون بر می سپارند.
-
مدیریت سرو غذای بیرون
در بعضی مهمانی ها، غذا های مفصلی تدارک دیده می شود اما نحوه مدیریت سرو غذا، صحیح نیست. به شکلی که همه آنچه میزبان تدارک دیده است، از بین می رود.
یکی از خدمات آشپزخانه غذای بیرون بر، سرو غذا در مجالس مختلف است. سپردن این بخش به کترینگ یا آشپزخانه ها، تاثیر زیادی در برگزاری با شکوه مراسم ها دارد.
-
دلیوری
با سفارش دادن به آشپزخانه های غذای بیرون بر، غذا در کوتاه ترین زمان به دست مشتریان می رسد. امکان پرداخت هزینه آن نیز به دو شکل آنلاین و حضوری فراهم است. توصیه می کنیم تعدادی دستگاه پرداخت همراه، تهیه کنید تا پرداخت هزینه سفارشات برای مشتریان، آسان تر باشد.
در نهایت
در این مطلب، مقدمات راه اندازی آشپزخانه بیرون بر را مطرح کردیم. همچنین مراحل و نحوه راه اندازی آشپزخانه بیرون بر را به طور کامل شرح دادیم.تمام امور فنی و قانونی برای موفق شدن در این کسب و کار را نیز مرور کردیم. در ادامه همین مقاله، به انواع خدمات آشپزخانه بیرون بر و تاثیر آن در برگزاری مراسم های مختلف اشاره نمودیم. امیدوار هستیم که در این مطلب، پاسخ سوالات خود را پیدا کرده باشید. حالا وقتش است. کامپیوتر خود را خاموش کنید و مقدمات تاسیس آشپزخانه غذای بیرون بر خود را فراهم کنید.
منبع: کیبو
معاون آموزشی و فناوری: لیلا ناوران